NOS workshops tijdens Open Studio Dagen

NOS workshops tijdens Open Studio Dagen

De Dutch Media Week in Hilversum wordt op 12 en 13 oktober afgesloten met de Open Studio Dagen op het Media Park, waar het publiek van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom is. De NOS doet op zondag 13 oktober ook mee en heeft een vijftal workshops op het programma staan, waarvoor geïnteresseerden zich kunnen aanmelden op de dag zelf. Het aantal plaatsen is beperkt, snel aanmelden dus bij de balie voor de deur van de NOS.

De workshops worden gehouden bij de NOS op het Journaalplein 1, waar ook een kijkje kan worden genomen in de Jeugdjournaalbus en de SNG-wagen van de NOS. Liefhebbers kunnen meedoen aan de NOS Stories Nieuwsquiz en de Sport Karaoke.

Presentator Laura Hogendoorn bijt van 11.30 tot 12.15 uur het spits af met een workshop over het NOS Jeugdjournaal. Daarna is zij aanwezig om alle vragen over het NOS Jeugdjournaal te beantwoorden.

Tijdens de sportworkshop van 12.45 tot 13.30 uur vertelt sportverslaggever Kees Jongkind over de unieke wielerdocumentaire ‘De Tour Van Bauke’ die hij tijdens de Tour de France van 2013 maakte, daarbij laat hij nooit eerder vertoonde beelden zien. Verder bestaat de mogelijkheid om zelf te oefenen voor de camera als sportverslaggever.

De NOS ontleent voor een groot deel haar bestaansrecht aan het verslaan van nieuws en daarom mag Jeroen Overbeek, een van de vaste Journaalpresentatoren, natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dag. Jeroen vertelt van 15.15 tot 16.00 uur hoe het nieuws tot stand komt en beantwoordt alle nieuwsvragen. Weerpresentator Willemijn Hoebert vertelt van 14.00 tot 14.45 uur tijdens haar ontmoeting met het publiek onder andere hoe een weersverwachting tot stand komt.

De laatste workshop van de dag, van 16.15 tot 17.00 uur, wordt gegeven door cameraman Eric Feijten. Hij heeft veel verslag gedaan vanuit oorlogsgebieden en zijn beelden daarvan gaan de hele wereld over.

Bekijk het hele programma van de NOS hier.

Deel dit artikel