NOS zendt EK 2020 uit

NOS zendt EK 2020 uit

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van het EK voetbal van 2020 voor Nederland. Deze rechten omvatten alle media: niet alleen televisie en radio, maar ook internet, mobiel en on demand platforms als NPO Uitzending Gemist en NPO Plus.

Dit toernooi wordt niet zoals gebruikelijk in één of twee landen gehouden maar in dertien verschillende landen en speelsteden. Dit ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het EK, dat voor het eerst in 1960 plaatsvond. Vier wedstrijden worden in Amsterdam gespeeld; als het Nederlands Elftal zich voor het toernooi plaatst, speelt het minimaal twee wedstrijden in de Amsterdam Arena.

NOS-directeur Jan de Jong is blij: “De afgelopen zomer heeft de kracht van dit toernooi nog eens bewezen. Zelfs zonder het Nederlands Elftal scoorde het EK in Frankrijk uitstekende kijkcijfers. Grote sportevenementen als deze passen bij uitstek bij de NOS, omdat zij relevant en interessant zijn voor iedereen in Nederland. Evenementen als het EK helpen de publieke omroep om een verbindende kracht in de samenleving te zijn.“

“De tijd dat de NOS alle sport kon uitzenden is voorbij”, aldus De Jong. “Maar de belangrijkste sport zie je nog altijd bij ons. De Olympische Spelen, het WK voetbal en dan nu ook het EK 2020.”

Deel dit artikel