NOS zendt EK voetbal vrouwen 2017 uit

NOS zendt EK voetbal vrouwen 2017 uit

De NOS heeft de uitzendrechten bemachtigd voor het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen, dat volgend jaar in Nederland wordt gehouden. Daarmee staat nu al vast dat de publieke omroep ook in 2017 een heuse Sportzomer tegemoet gaat. Naast dit EK voetbal zijn ook de Confederations Cup voetbal in Rusland, de Tour, de WK zwemmen, de WK atletiek en de EK hockey bij de NOS te zien.

Het EK voetbal voor vrouwen bestaat uit 31 wedstrijden. Circa een derde daarvan – waaronder de openingswedstrijd, de finale en alle wedstrijden van het Nederland elftal – zal live op televisie worden uitgezonden. Via NOS.nl en de themazender NPO Sport zullen álle wedstrijden te zien zijn. Nederland is, als gastland, automatisch geplaatst.

“Het Nederlandse vrouwenvoetbal zit in de lift en dus is het mooi dat er nu een toernooi in eigen land komt dat wij kunnen uitzenden,” zegt hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “We waren erbij toen Oranje in 2009 voor het eerst aan een EK meedeed. We waren erbij toen Nederland vorig jaar debuteerde op het WK en dus zijn we er volgend jaar weer bij. De prestaties worden beter, het toernooi is in eigen land en dan is het logisch dat wij meer zullen uitzenden dan voorheen. De vrouwen dwingen dat af.”

Aan het UEFA Women’s EURO 2017 doen zestien landen mee. Het toernooi begint op zondag 16 juli in Utrecht. De finale is op zondag 6 augustus in Enschede. De overige speelsteden zijn Breda, Tilburg, Rotterdam (Sparta), Doetinchem en Deventer.

Deel dit artikel