NOS zendt WK atletiek live uit

NOS zendt WK atletiek live uit

In Doha in Qatar beginnen vrijdag de wereldkampioenschappen atletiek. Een week lang strijden de beste atleten van de wereld om de mondiale titels. Nederland vaardigt een ploeg van dertig atleten af naar het emiraat. Met daarbij kanshebbers op eremetaal als Sifan Hassan en Dafne Schippers. Maar ook de estafetteploegen op de 4 x 100 meter worden kansen toegedicht, net als meerkampster Anouk Vetter, hordeloopster Nadine Visser en Lisanne de Witte op de 400 meter.
 
De NOS is er tot en met 6 oktober dagelijks bij, op televisie, radio, via nos.nl en in de app. De uitzendingen op televisie beginnen rond 20.00 uur, vrijwel allemaal op NPO 3. Dione de Graaff presenteert vanuit de studio, waar oud-atleet Gregory Sedoc aanschuift voor de analyse. De beelden worden van commentaar voorzien door Léon Haan, Jeroen Stekelenburg maakt de interviews met de atleten.
 
Op NPO Radio 1 worden de luisteraars bijgepraat met flitsen in de lopende programmering en rechtstreekse reportages in NOS Langs de Lijn. Andy Houtkamp tekent voor het commentaar, Floris van Hoorn is in Doha voor de reportages.
Deel dit artikel