NOS zet in op digitaal voor Rio

NOS zet in op digitaal voor Rio

De komende weken staan bij de NOS in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Op radio, televisie, maar vooral ook op onze digitale platforms, waar we groot uitpakken met het verslag van de wedstrijden.

Smart-TV-App
Als je een smart-tv hebt, kun je de speciale NOS-app gebruiken om de wedstrijden op groot scherm te bekijken. De NOS Smart TV-app van NOS is beschikbaar op Samsung, Philips, Sony en LG Smart TV modellen uit 2013 of later, en Playstation 3 & 4. Zorg ervoor dat je de app met de naam NOS opent op je Smart TV voor de beste weergave.

De laatste versie van de AppleTV-app van NOS heeft ook een Olympisch tintje. Op AppleTV kunt u kijken naar alle livestreams, alle video’s en alle samenvattingen uit Rio de Janeiro.

De Olympische Spelen op HbbTV
In samenwerking met de NPO maakt NOS ook alle live kanalen via HbbTV beschikbaar. Zo kijkt u ook via HbbTV in een handomdraai naar de gewenste sport.

De speciale Rio-website
De speciale Olympische website van de NOS is helemaal klaar voor de Spelen. Kies zelf uit maximaal 14 live kanalen. Onze redactie brengt het laatste nieuws en liveblogs. En met het uitgebreide uitzendschema wordt meteen duidelijk wat er te zien is, zodat er niets gemist hoeft te worden.  

Verder is er een speciale TeamNL sectie, met alle sportuitslagen, informatie over de sporten en nog veel meer. Navigeer in de browser naar nos.nl/rio2016 om naar de website te gaan.

De Olympische Spelen in de NOS-app
De NOS-app voor Android en iPhone/iPad heeft een speciale update gekregen. Zorg er daarom voor dat de laatste versie van de NOS-app is geïnstalleerd.

In de speciale Rio sectie van de NOS-app zijn maximaal 14 livestreams beschikbaar. Via Chromecast kunnen die via de NOS-app makkelijk op de TV worden gezet. Verder bevat de NOS-app al het olympisch nieuws en de liveblogs, alle videos en het uitzendschema. De NOS-app is beschikbaar voor iPhone/iPad, Android en Windows toestellen.

Kijken in het buitenland
Al het beeldmateriaal van de Olympische Spelen is alleen te bekijken vanuit Nederland. Dit heeft te maken met de uitzendrechten. NOS heeft alleen de rechten voor Nederland. De blokkering in het buitenland werkt met een zogenoemd ‘geoblock’. De server ziet dan aan het IP-adres van een computer, tablet of telefoon vanuit welk land de gebruiker surft. Is dit IP-adres niet Nederlands, dan worden video’s en livestreams niet getoond. Bent u in het buitenland? Raadpleeg het volgende overzicht om de rechthebbende partij te vinden:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2016_Summer_Olympics_broadcasters

Deel dit artikel