NOS:11.794,19 euro voor Serious Request

NOS:11.794,19 euro voor Serious Request

Net als vorig jaar heeft de NOS zich weer van harte ingezet voor de actie Serious Request. Dit keer ook duidelijk aanwezig, met onze Open Studio, en met tal van veilingitems. En het resultaat mag er zijn. Een rekensom leert dat er 11.794,19 euro kan worden bijgeschreven op Giro 555, dit jaar bestemd voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden.

Vooral de Open Studio, waar mensen voor minimaal 10 euro hun eigen radiojournaal konden opnemen, was in trek. Niet in de laatste plaats vanwege de prominente plek op het plein in Haarlem, maar ook omdat vanuit die studio de ‘echte’ bulletins op NPO 3FM werden uitgezonden. De Open Studio bracht uiteindelijk 3155,19 euro op. Daarnaast werd 1500 euro neergeteld om tijdens de live-uitzending van Serious Request een NOS op 3-bulletin te presenteren, en 3888 euro voor het voorlezen van het radionieuws, live vanuit het Glazen Huis.

Ook op allerlei NOS-veiling-items werd flink geboden. Namens NOS Nieuws en NOS Sport gingen Rik van de Westelaken en Rivkah op het Veld op 23 december met het ‘Van Persie-matras’ langs bij de dj’s in het Glazen Huis. Het gesigneerde matras, waarop tal van BN’ers de snoekduik van Van Persie hebben nagebootst, bracht 270 euro in het laatje. 

En dan waren er nog mensen die de portemonnee trokken om in onze Hilversumse studio’s een eigen opname te komen maken, en om een kijkje te nemen in de regiewagen tijdens Prinsjesdag. Opgeteld leverde dat 2981 euro op voor het goede doel. Buiten de publieksacties in Haarlem waren er in het eigen NOS-gebouw nog tal van kleinere inzamelingsacties, onder meer bij het Jeugdjournaal en de redactie van het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Serious Request leeft ook bij de NOS, kunnen we terugkijkend constateren.

Deel dit artikel