NPO laat maatschappelijke waarde voor Nederland zien

NPO laat maatschappelijke waarde voor Nederland zien

Wat betekent de publieke omroep voor Nederland? Die vraag staat centraal in de nieuwe rapportage Maatschappelijke waarde, die de NPO en de omroepen vandaag presenteren.

Op de website npomaatschappelijkewaarde.nl zijn zeventig voorbeelden uit de programmering van het afgelopen jaar bij elkaar gebracht. Samen geven ze een beeld van wat de publieke omroep voor Nederland betekent. Het massaal bekeken EK Vrouwenvoetbal op televisie (NOS) bijvoorbeeld had een sterk verbindend effect. De 2Doc over Alicia (VPRO) leidde tot vele ingezonden stukken in kranten en een maatschappelijk debat over de pleegzorg in Nederland. Ruim 120 Nederlandse muziektalenten kregen een podium in onze programma’s en de speciale in-de-klas-bewerkingen van programma’s als Nieuwsuur (NOS/NTR) en Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) zijn van toegevoegde waarde voor het onderwijs.

De voorbeelden zijn verdeeld over vijf thema’s: Nieuws en debat, Cultuur, Educatie, Innovatie en Verbinding. Elk voorbeeld wordt op de website kort beschreven en geïllustreerd met foto’s en fragmenten. Ook komt onder elk thema een expert aan het woord die iets vertelt over de rol en waarde van de publieke omroep op het betreffende gebied. Voor bijvoorbeeld het thema Educatie is dat rapper en theatermaker Akwasi en voor Verbinding oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

klik hier om naar de website te gaan

Deel dit artikel