NPO legt maatschappelijke waarde uit in website

NPO legt maatschappelijke waarde uit in website

Wat voegt de publieke omroep toe aan de maatschappij? De NPO geeft het antwoord op die vraag in een nieuwe rapportage die de maatschappelijke waarde van de publieke omroep in beeld brengt. De rapportage, in de vorm van een website, is gemaakt in samenwerking met de omroepen. De NPO noemt het een nieuw instrument van verantwoording, die de toegevoegde waarde van de publieke omroep voor de Nederlandse samenleving laat zien.

Op de site zijn tal van voorbeelden van programma’s en activiteiten uit 2016 bij elkaar gebracht. Ze visualiseren de verzamelde cijfers en feiten als een indicator van maatschappelijke waarde. Bijvoorbeeld het aantal artikelen in dagbladen dat naar aanleiding van journalistieke programma’s is verschenen, of het aantal talenten dat via een van de radiozenders een podium heeft gekregen. Ook zijn er deskundigen geïnterviewd die de waarde van de NPO nader toelichten binnen een van de vijf thema’s: nieuws en debat, cultuur, educatie, innovatie en verbinding.

Filmpje
De site heeft verschillende lagen, waarbinnen je per  thema kunt klikken op de voorbeelden. Elke pagina bevat een korte tekst en foto’s en bij veel voorbeelden zijn fragmenten te zien. Op de homepagina kun je bijvoorbeeld een kort introductiefilmpje bekijken.

Nieuwsgierig? Ga naar npo.nl/maatschappelijkewaarde

Deel dit artikel