Olympische Spelen: de reacties

Olympische Spelen: de reacties

De Nederlandse medaillewinnaars en hun gevolg zijn vandaag feestelijk ingehaald in Amsterdam en morgen vindt de officiële huldiging plaats in de Ridderzaal. Na alle olympische uitzendingen zijn ook deze moments of fame bij de NOS te zien en ongetwijfeld wordt ook hier op gereageerd door het publiek. Op onze uitzendingen tijdens de Olympische Spelen is in elk geval massaal gereageerd via Facebook, Twitter, WhatsApp en de mail.

In de periode van 3 t/m 21 augustus zijn er ongeveer 60.000 tweets over de NOS geplaatst. Omgerekend zijn dit er 3100 per dag. Op social media ging het heel vaak over Hans van Zetten en de gouden – turn – momenten. Via de mail kwamen ruim 3000 reacties binnen, voornamelijk in de eerste dagen. Daarin werd veelvuldig geklaagd over de herhalingen, commentatoren, verslaggevers en te veel gepraat in de uitzendingen. Ook kwamen er klachten binnen over techniek, bijvoorbeeld over livestreams die niet startten of vastliepen en van mensen die een uitzending niet konden terugkijken. Gaandeweg de Spelen werd er minder gereageerd en werd de toon positiever. Maar NOS Publieksvoorlichting had ook de handen vol aan het beantwoorden van vragen als ‘Wat een leuke kussentjes liggen er op de bank in Studio Olympic Park. Waar zijn die te koop?’, ‘Zijn de Christusbeeldjes te koop? en ‘Waaruit bestaat de onderlaag bij de fietscross in Rio?’. 

Enkele reacties:

  • Top idee al die sporters die de spelen becommentariëren vooral de jonkies. En Robin van Galen erg goede achtergrondinformatie. Hulde voor al die mensen die zo hard gewerkt hebben aan de verslaggeving.
  • Na jaren heb ik eindelijk weer eens genoten van de OS. Vooral van de paardensport en het duiken. Sporten die op tv niet de meeste aandacht krijgen. Daarom zijn de livestreams echt geweldig! Wat een geweldig gebruik van de moderne techniek. Ik ben heel blij dat jullie dit voor het Nederlandse publiek mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk wordt dit bij de volgende OS ook weer gedaan en wellicht zelfs bij andere wellicht minder prestigieuze sportevenementen. Chapeau! Ik heb genoten.
  • Mijn complimenten voor de uitzendingen op NPO 1 van Rio en de livestreams. Actuele info, goede gasten, frequente samenvattingen en doorlopende uitzending. Ik geniet en heb genoten.
  • Hierbij wil ik u laten weten dat ik genoten heb van de vele uren televisie waarbij verslag werd gedaan van de Olympische Spelen 2016 in Rio. Ik heb lang niet alles gezien. Wel de meeste hoogtepunten waar TeamNL medailles heeft gewonnen. De NOS is de enige omroep die dit soort evenementen perfect kan verslaan! Hulde aan het gehele team van de NOS dat de uitzendingen van de Olympische Spelen heeft mogelijk gemaakt!
Deel dit artikel