Onthulling ATS: ‘Het mysterie van het verdwenen kistje’

Onthulling ATS: ‘Het mysterie van het verdwenen kistje’

De Nederlandse schaatsbond heeft in 1985 het bericht van de diefstal van een kistje met urinemonsters van Yvonne van Gennip en Ria Visser in de doofpot gestopt. De urine werd afgenomen na het EK in Groningen, waar Van Gennip en Visser verrassend de DDR-rijdsters versloegen. Andere Tijden Sport en de Volkskrant onthullen nu hoe destijds grote paniek ontstond en wie vermoedelijk achter de diefstal zat.

Voormalig dopingcontroleur Frans Pellikaan en toenmalig KNSB-bestuurslid Letty Corbijn spreken zich uit in Andere Tijden Sport, vanavond te zien om 20.35 uur op NPO 1. Daarin wordt een nieuw licht geworpen op de Nederlandse schaatssport in de jaren 80. Centraal daarbij staat het EK vrouwen van 1985 in Groningen, toen Yvonne van Gennip en Ria Visser een bres sloegen in het onaantastbaar geachte Oost-Duitse bolwerk.

Andere Tijden Sport onthult hoe na dat EK het kistje met de urinemonsters van Van Gennip en Visser op verdachte wijze verdween.

Het gehele nieuwsartikel is te lezen op NOS.nl. Andere Tijden Sport: ‘Het mysterie van het verdwenen kistje’ is vrijdag 30 november om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Deel dit artikel