Ontknoping Eredivisie 14 mei bij de NOS

Ontknoping Eredivisie 14 mei bij de NOS

Het komt dus toch neer op de laatste speeldag. Zondag 14 mei vallen de beslissingen in de Eredivisie. Wie wordt kampioen van Nederland? Feyenoord? Of toch Ajax? Welke clubs kwalificeren zich voor de play-offs? En hoe gaat het onderin? De NOS is er zondag de hele dag bij. Maar de voorbeschouwing begint al twee dagen eerder. Op vrijdag 12 mei is er een extra Eredivisie-uitzending op NPO 1.

Dat extra programma begint om 22.25 uur en wordt gepresenteerd door Henry Schut. Het is dan 1 dag na de halve finale van de Europa League van Ajax. En twee dagen voor de allesbeslissende ronde in de hoogste voetbalafdeling van dit land. Maar we kijken vooral vooruit naar zondag.

De NOS doet die dag uitgebreid verslag op radio, televisie en internet en natuurlijk via teletekst voor de tussenstanden. Commentatoren in negen stadions. In de Kuip waar Feyenoord alsnog de titel kan grijpen tegen Heracles. In Tilburg, waar nummer 2 Ajax tegen Willem II speelt. En bij al die andere wedstrijden waar nog iets op het spel staat.

FC Utrecht en AZ zijn al zeker van Europees voetbal, voor de andere twee tickets zijn sc Heerenveen, Heracles en misschien zelfs FC Groningen nog in de race. Onderin is het pleit evenmin beslecht. Roda JC, Sparta en NEC maken onderling uit welke twee clubs de nacompetitie moeten spelen.

Ingrediënten voor een zinderende voetbalmiddag bij de NOS. Met reportages, gesprekken en nabeschouwingen. Maar vooral het antwoord op die ene vraag: wordt het de Coolsingel? Of gaat de schaal dit jaar toch naar Amsterdam? Volg het op de voet bij NOS Studio Sport op NPO 1, luister naar het live-verslag in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1, of blijf op de hoogte via het live-blog op NOS.nl. Napraten doen we uitgebreid in NOS Studio Sport Eredivisie en NOS Studio Voetbal.

Vrijdag 12 mei
NOS Studio Sport Eredivisie
22.25-22.55 uur, NPO 1

Zondag 14 mei
NOS Studio Sport
13.10-18.50, NPO 1

NOS Langs de Lijn
14.00-19.00 uur, NPO Radio 1

NOS Studio Sport Eredivisie
met om 20.00 uur het NOS Journaal
19.00-19.55 uur en 20.22-20.57, NPO 1

NOS Studio Voetbal
22.54-23.44 uur, NPO 1

Deel dit artikel