Op NPO 1 en NOS.nl: nieuwe poging Elfstedenzwemtocht

Op NPO 1 en NOS.nl: nieuwe poging Elfstedenzwemtocht

Op 21 juni duikt Maarten van der Weijden opnieuw het water in om te volbrengen wat hem vorig jaar niet is gelukt: het uitzwemmen van de Elfstedentocht. 200 kilometer zwemmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het publiek kan ook meedoen: rond de doorkomstpunten in de elf steden kunnen een paar honderd mensen twee kilometer met Maarten meezwemmen en zich daarvoor laten sponsoren. De doorkomst in Stavoren, op zaterdag, moet zelfs een massa-evenement worden: het is de bedoeling dat dan enkele duizenden mensen met Maarten meezwemmen.

De NOS en KRO-NCRV zijn erbij en brengen de nieuwe recordpoging uitgebreid in beeld. De presentatie is in handen van Dionne Stax, Joris Linssen doet verslag langs de kant en Erben Wennemars is de verslaggever op het water.

De start in Leeuwarden op vrijdag is live te zien en dan staan ook de voorbereiding op de zwemtocht en het idee erachter centraal. Op zaterdagmiddag is er een rechtstreeks verslag van het massa-evenement in Stavoren. Met ook aandacht voor de doorkomsten in IJlst en Sloten van de voorgaande nacht. Verder zijn er portretten van deelnemers en gesprekken met bekende Nederlanders die de actie ondersteunen. In de uitzending ‘s avonds gaat het over de hoogtepunten van de dag en – afhankelijk van Maartens zwemtempo – een live verslag van zijn doorkomst in Workum. Op zondag zijn er flitsen in NOS Studio Sport, voor het NOS Journaal van 20.00 uur en ’s avonds laat. Ook maandag zijn er gedurende de dag flitsen en als Maarten finisht, dan is dat rechtstreeks te zien op NPO 1.

Online
Voor het laatste nieuws over de Elfstedenzwemtocht is NOS.nl dé plek. Bovendien is Maarten van der Weijden er van start tot finish te volgen via een stream van een 360-gradencamera.

Elfsteden Zwemtocht (NOS/KRO-NCRV)
Vrijdag 21 juni
– Tussen 17.00 en 18.00 uur, NPO 1: programma van 40 minuten*
– Rond 23.00 uur, NPO 1: doorkomst Sneek
Zaterdag 22 juni
– ‘s Middags, NPO 1: massa-evenement en doorkomst Stavoren*
– Tussen 19.00-19.50 uur, NPO 1: live update
Zondag 23 juni
– Flitsen in de uitzendingen van NOS Studio Sport*
Maandag 24 juni, NPO 1
– Flitsen in de lopende programmering*
– Rechtstreeks programma rond de finish*

* Check NOS.nl voor de precieze uitzendtijdstippen, de actuele doorkomsttijden en de laatste stand van zaken.

Deel dit artikel