Open Studio Museumnacht een succes

Open Studio Museumnacht een succes

De NOS, altijd, overal. Die slogan deden we 1 november weer eens alle eer aan, tijdens de vijftiende Amsterdamse Museumnacht.

Op het plein voor het Rijksmuseum werd de Open Studio neergezet, die eerder goede diensten bewees tijdens evenementen als 3FM Serious Request en het WK Roeien. Bezoekers kunnen in de portable studio zelf ervaren hoe ze het doen als presentator van het Journaal of van Studio Sport. En daar werd gretig gebruik van gemaakt!

Het thema was in verband met de Museumnacht aangepast aan het evenement. In de Open Studio konden  de gastpresentatoren bijvoorbeeld vertellen welke tentoonstelling ze hadden gezien, en wat daar over te vertellen was. Meer dan vijftig Amsterdamse musea hadden van 19.00 tot 02.00 uur hun deuren geopend voor het vooral jonge publiek. (In 2013 was 77 procent van de 32.500 bezoekers tussen de 18 en 35 jaar.)  

In de Open Studio waren een cameraman en een technicus aanwezig om alles in goede banen te leiden. De filmpjes die zijn opgenomen, zijn vervolgens terug te zien op YouTube (nos.nl/openstudio) en kunnen bijvoorbeeld gedeeld worden op de social media. De studio bleek andermaal erg populair, en was van begin tot eind in bedrijf. Een weergave van Museum-opnamen kun je hieronder zien:

Deel dit artikel