Open Studio NOS weer bij Museumnacht

Open Studio NOS weer bij Museumnacht

De NOS presenteerde zich op 7 november met de Open Studio op de zestiende Museumnacht Amsterdam. Meer dan 30.000 mensen waren nog tot laat op de been om een kijkje te nemen in de ruim vijftig deelnemende musea. Vorig jaar stond de Open Studio bij het Rijksmuseum, dit jaar was hij strategisch geplaatst op het Oosterdok, vlakbij technologiemuseum NEMO en op de route naar architectuurmuseum ARCAM. In de studio kunnen bezoekers ervaren hoe het is om journaalpresentator te zijn. Voor de gelegenheid was een speciale presentatietekst over de Museumnacht gemaakt,  

Het was flink druk in de studio. Niet in de laatste plaats omdat NEMO dit jaar de opening van de Museumnacht verzorgde. Tussen 19.00 uur en 02.00 uur werden 67 filmpjes opgenomen, te zien via www.nos.nl/openstudio. Met het verstrijken van de uren werd steeds vaker de autocue-tekst losgelaten en deden de bezoekers een beroep op hun improvisatietalent. Sommigen besloten er meteen een open sollicitatie van te maken.

De NOS Open Studio was dit jaar al bij verschillende evenementen aanwezig: het ABN Amro Tennistoernooi, het WK Beachvolleybal, de start van de Tour de France, de Open Studio Dagen in Hilversum en Prinsjesdag.

Deel dit artikel