Opening Koningsspelen live bij de NOS

Opening Koningsspelen live bij de NOS

Vrijdag 24 april doen ruim een miljoen kinderen mee aan de derde editie van de Koningsspelen. Het NOS Jeugdjournaal besteedt hier uitgebreid aandacht aan. Presentator Robbie Kammeijer is aanwezig bij het Koningsontbijt in Leiden. Dit is te zien in de langere ochtenduitzending (08.45 uur, Zapp). Robbie Kammeijer interviewt ook het koninklijk paar. De officiële opening van de Koningsspelen is live te volgen via www.jeugdjournaal.nl, de NOS-app en themakanaal NPO Nieuws. ‘s Avonds wordt in een extra lang NOS Jeugdjournaal (18.45u, Zapp) teruggeblikt op de dag.

Robbie Kammeijer brengt een bezoek aan de 3 Octoberhal in Leiden, waar ruim 1200 leerlingen van de groepen 7 en 8 van negen Leidse basisscholen ontbijten met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Dit en meer nieuws is te zien in het NOS Jeugdjournaal in de ochtend. Presentatie: Siham Raijoul.

Na het ontbijt opent het koningspaar om 09.30 uur officieel de Koningsspelen. Kinderen voor Kinderen geeft een muzikale warming-up op het lied ‘Energie!’. Dit is vanaf 09.25 uur te volgen via de livestream van het NOS Jeugdjournaal, gepresenteerd door Nick Renooij.

Hierna gaat de Koningssportdag van start. Elke school mag de sportdag vormgeven naar eigen wensen en mogelijkheden. In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal is te zien wat er zoal georganiseerd wordt. Niet alleen in Nederland, maar ook op scholen in het Caribisch gebied. De presentatie van de uitzending is in handen van Nick Renooij.

NOS Jeugdjournaal
Vrijdag 24 april
08.45 – 08.50 uur (Zapp)

NOS Jeugdjournaal
Vrijdag 24 april
18.45 – 19.05 uur (Zapp)

BVN, de televisiezender voor Nederlanders in het buitenland, zendt NOS Koningsdag 2015 wereldwijd rechtstreeks uit. Ook de samenvatting van NOS Koningsdag 2015 is te zien op BVN. Voor de lokale uitzendtijden zie website BVN (www.bvn.tv).

Deel dit artikel