Opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal doet op vrijdag 21 april live verslag van de opening van de Koningsspelen. Het is de vijfde editie van de Koningsspelen en bijna 1,2 miljoen kinderen doen eraan mee. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen voor de landelijke opening dit jaar een bezoek aan basisschool De Vijfmaster in Veghel. Welmoed Sijtsma presenteert de tv-uitzending vanuit Veghel. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden om 09.00 uur feestelijk verwelkomd op basisschool de Vijfmaster en zullen daarna aanschuiven bij het ontbijt. Rond 09.30 uur is de officiële opening, gepresenteerd door de drie zussen – en topsporters – Merel, Sanne en Tessel van Dongen. Het Kinderen voor Kinderen-koor verzorgt een warming-up op het lied ‘Okido’. Na de opening gaat op scholen in het hele land de sportdag van start. In de uitzending is ook een interview te zien dat Siham Raijoul maakte met koning Willem-Alexander.

In de avonduitzending van het NOS Jeugdjournaal zie je een verslag van de gehele dag. De reguliere ochtenduitzending van 21 april komt te vervallen; er komt een overzicht van het laatste nieuws in NOS Jeugdjournaal Koningsspelen.

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen
Vrijdag 21 april, 08.55 – 09.35 uur, NPO Zapp en Jeugdjournaal.nl
Presentatie: Welmoed Sijtsma

 

Deel dit artikel