Opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Opening Koningsspelen live bij NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal doet op vrijdagochtend 12 april live verslag van de landelijke start van de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander bezoekt dit jaar de Friese basisschool CBS De Arke in Lemmer. Het is de zevende editie van de Koningsspelen en er doen ruim 1,2 miljoen kinderen in heel Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk mee. Vlak voor de officiële opening geeft koning Willem-Alexander een interview aan het NOS Jeugdjournaal. Laura Hoogendoorn presenteert de uitzending en verslaggevers Milou Stoop en Lucas van de Meerendonk spreken met kinderen en de koning.

Op de ruim zesduizend deelnemende basisscholen begint de dag met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door een sportdag. De uitzending van het NOS Jeugdjournaal begint om 08.45 uur vanuit Lemmer, waar de kinderen in afwachting zijn van de komst van koning Willem-Alexander en de ontmoeting die hij daar heeft met kinderen bij het gezamenlijke ontbijt. Daarna volgt het interview met de koning. De uitzending wordt afgesloten met een liveoptreden van Kinderen voor Kinderen met het Koningsspelenlied van 2019 ‘Pasapas’.

In de uitzending geeft ‘First Date’-gastheer Sergio Vyent kinderen tips over hoe zij een ontmoeting met een onbekende zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen. Verder is er een quiz waarin kijkers hun kennis van de Friese taal kunnen testen. De Koningsspelen 2019 staan in het teken van water drinken; in de uitzending is er aandacht voor de verschillende smaken van water.

NOS Jeugdjournaal Koningsspelen
Vrijdag 12 april, 08.45-09.35 uur, NPO Zapp

 

Deel dit artikel