Openingsduel Oranjevrouwen nieuw kijkcijferrecord

Openingsduel Oranjevrouwen nieuw kijkcijferrecord

Ruim 2,1 miljoen mensen hebben gisteravond bij de NOS gekeken naar de overwinning van Nederland op Noorwegen. In de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal wonnen de Oranjevrouwen in Utrecht met 1-0 door een doelpunt van Shanice van de Sanden. Het aantal kijkers is voor het Nederlands vrouwenelftal een nieuw record. Het vorige kijkcijferrecord van het vrouwenvoetbal stond op gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Er werd toen massaal gekeken naar het halve finaleduel Engeland – Nederland op het EK van 2009. 

De wedstrijd van gisteravond was daarmee het best bekeken sportprogramma op een voor Nederland succesvolle sportzondag. De winst van wielrenner Bauke Mollema in de vijftiende etappe van de Tour de France werd gemiddeld door 927.000 kijkers gezien. Het moment dat Mollema solo over de streep reed trok ruim 2 miljoen Nederlanders. Dat is iets meer dan vorig jaar toen 1,9 miljoen mensen Tom Dumoulin de koninginnenrit van de Tour zagen winnen. 

Bijna 1,4 miljoen mensen schakelden gisteravond in voor de nabeschouwing op de etappezege van Mollema bij De Avondetappe van de NOS.

Deel dit artikel