Oud en Nieuw bij de NOS

Oud en Nieuw bij de NOS

NOS Sport blikt terug op 2016
De opmerkelijkste sportieve gebeurtenissen van 2016 komen in dit overzicht zowel chronologisch als thematisch aan de orde. Onder die thema’s zijn de spectaculaire prestaties van Max Verstappen op de Formule 1-circuits, het EK Voetbal zonder Oranje, het Nederlandse wielersucces (Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin, Wout Poels), het EK Atletiek in Amsterdam en het overlijden van de wereldwijd bekendste Nederlander aller tijden, Johan Cruijff.

NOS in Beeld: Jaaroverzicht Sport 2016
Zaterdag 31 december
19.03-19.54 uur, NPO 1

Aftellen naar het nieuwe jaar
Tegen de achtergrond van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam blikt Art Rooijakkers met het publiek terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Ook telt hij af naar het nieuwe jaar, met om klokslag middernacht de vuurwerkshow boven 

NOS Nationaal Aftelmoment
Zaterdag 31 december
23.50-24.10 uur, NPO 1

Wiener Philharmoniker luidt het nieuwe jaar in
Het traditionele nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Musikverein in Wenen. Het orkest staat dit keer onder leiding van Gustavo Dudamel, de Venezolaanse chefdirigent van onder meer het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Met 35 jaar is hij de jongste dirigent van het Nieuwjaarsconcert uit de geschiedenis. Commentaar: Edwin Rutten.

NOS Nieuwjaarsconcert
Zondag 1 januari
11.15-13.40 uur, NPO 1

Skispringen op Nieuwjaarsdag
1 januari is ook: Garmisch-Partenkirchen, schansspringen kijken. De tweede wedstrijd van het vierschansentoernooi wordt al sinds jaar en dag rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. 

NOS Sport: Skispringen Garmisch Partenkirchen
Zondag 1 januari
13.52-15.53 uur, NPO 1

Marathontoppers strijden om titel in Thialf
Grotendeels rechtstreeks verslag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen  op kunstijs in Thialf in Heerenveen. Eerst komen de vrouwen in actie; vanaf half zes zijn de mannen aan de beurt. Jeroen Stomphorst presenteert de uitzending; het commentaar is van Herbert Dijkstra.

NOS Sport: Schaatsen KPN NK Marathon
Zondag 1 januari
16.10-18.56 uur, NPO 1


Nog één keer: de Olympische Spelen in Rio
TeamNL won op de eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika negentien medailles, waarvan acht gouden plakken. Dat was goed voor de elfde plaats op de medaillespiegel. Toch, het had meer kunnen zijn als Epke Zonderland niet tijdens de rekstokfinale op de mat smakte en als een lichte liesblessure Dafne Schippers niet parten speelde. In de uitzending passeren de Olympische hoogte- en dieptepunten nog eenmaal de revue.

NOS in Beeld: Jaaroverzicht Olympische Spelen 2016
Zondag 1 januari
19.01-19.52 uur, NPO 1


Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar
Reconstructie van de spannende ontknoping van de vooralsnog laatste Elfstedentocht, die van 4 januari 1997; bijna op de kop af 20 jaar geleden dus. Zes man stormden op de Bonkevaart op de finish af: Arnold Stam, Bert Verduin, Erik Hulzebosch, Henk van Benthem, Piet Kleine en de uiteindelijke winnaar, Henk Angenent. Wat spookte er op die laatste meters door hun hoofd? Voor het eerst vertellen de zes hun verhaal.

Andere Tijden Sport – Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar
Zondag 1 januari
23.15-23.50 uur, NPO 1

 

Deel dit artikel