Paralympics van start

Paralympics van start

De Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zijn het sluitstuk van een sportzomer die op 10 juni begon met het EK voetbal in Frankrijk. De Nederlandse paralym-piërs wonnen vier jaar geleden tien keer goud, tien keer zilver en negentien bronzen medailles; goed voor een tiende plaats in het medailleklassement. Ook nu heeft Nederland de nodige kandidaten voor de hoogste plaats op het ere-podium: sprintster Marlou van Rhijn bijvoorbeeld, triatleet Jetze Plat of rolstoel-tennisser Maikel Scheffers.

Vanaf aanstaande donderdag is er twee keer per dag op prime time aandacht voor de Paralympische Spelen: in de ochtend om 07.40 uur op NPO 1 worden de prestaties van de afgelopen dag samengevat (herhalingen om 09.38 en 16.33 uur) en aan het begin van de avond, om 19.20 uur op NPO 2, is er een magazine-achtig programma met veel aandacht voor de sport, met onder meer portretten van de atleten en gesprekken met winnaars, verliezers en coaches. Herman van der Zandt presenteert beide programma’s en wordt geregeld terzijde gestaan door oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond.

Alle paralympische sport is live te volgen via vier livestreams op de paralympische site van de NOS:  www.nos.nl/ps2016. Bijgevoegd is een schema met de sporten en de tijden waarop de wedstrijden worden gespeeld. (Let op: de erin genoemde tijden zijn Rio-tijden, d.w.z. vijf uur vroeger dan hier.)

Om in de stemming te komen zendt de NOS woensdag een documentaire uit over Marlou van Rhijn en haar voorbereiding op de Paralympics. ’s Avonds is de openingsceremonie, met commentaar van Herman van der Zandt en Edwin Peek.

Woensdag 7 september

12.22-12.52 uur, NPO 1: NOS Paralympische Spelen
19.20-19.51 uur, NPO 2: NOS Paralympische Spelen
20.32-21.06 uur, NPO 2: Marlou van Rhijn, Blade Babe
23.05-02.18 uur, NPO 2: NOS Paralympische Spelen Openingsceremonie

Vanaf donderdag 8 september
07.40-07.57 uur, NPO 1: NOS Paralympische Spelen
19.20-19.50 uur, NPO 2: NOS Paralympische Spelen

Deel dit artikel