Persoonlijke aanbevelingen in de NOS-app

Persoonlijke aanbevelingen in de NOS-app

De app van de NOS wordt vernieuwd en uitgebreid met een ‘Persoonlijk’-pagina. Hier vind je speciaal voor jou geselecteerde artikelen, nieuws uit jouw regio, bewaarde artikelen en persoonlijke instellingen.

Voor jou gekozen is een eerste vorm van automatische personalisatie binnen de NOS-app. Dit overzicht wordt – als de gebruiker daar voor kiest – samengesteld op basis van het leesgedrag van een grote groep gebruikers. De app houdt bij welke artikelen worden gelezen door mensen met min of meer hetzelfde leesgedrag als jij. Op basis van data uit die grote groep komen dan suggesties van artikelen die jij nog niet hebt gezien, maar vermoedelijk wel interessant vindt.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het eenmalig aanzetten van de persoonlijke aanbevelingen. Hoe meer je vervolgens gebruik maakt van de NOS-app, hoe beter de aanbevelingen van het algoritme worden.

De gepersonaliseerde artikelen zullen altijd een aanvulling blijven op de bestaande voorpagina van de NOS-app, waarvan de samenstelling handmatig wordt gedaan door onze redactie. We hopen hiermee een manier te hebben gevonden om gebruikers van de app te wijzen op interessante verhalen die ze anders zouden hebben gemist.

Ook spelen we bij deze app-update in op de groeiende vraag naar regionaal nieuws. Het is al langer mogelijk om in de NOS-app óók de berichten van een of twee regionale omroepen te lezen. Op de persoonlijk-pagina vind je onder het kopje Nieuws uit jouw regio nu meer berichten uit de regio(‘s) van jouw keuze.

De update is vanaf deze week beschikbaar voor Android-telefoons. iOS-gebruikers kunnen later dit jaar dezelfde update verwachten.

Deel dit artikel