Peter Kuipers Munneke begint weerpodcast

Peter Kuipers Munneke begint weerpodcast

‘Alles wat je altijd wilde weten over het weer.’ Dat is kortgezegd het onderwerp van de gloednieuwe podcast De Weerman. Vanaf vanmiddag praat Peter Kuipers Munneke wekelijks een kwartier vol over het weer in al zijn gedaanten en vanuit allerlei invalshoeken. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door voormalig 3FM-nieuwslezer Fleur Wallenburg.

In het kwartier komt een flink aantal rubrieken voorbij. Zo wordt in de rubriek Wat een Weer een weerfenomeen geschetst. Mist, bijvoorbeeld, en waarom dat tegenwoordig minder vaak voorkomt dan pakweg veertig jaar geleden. Natuurlijk behandelt Peter ook weervragen van de luisteraar en in de rubriek De Weertaal wordt hij keihard geconfronteerd met zijn eigen jargon en weercliché’s. Hoezo “wolkenvelden”? En “meest droog”, is dat wel Nederlands? In De Buitenlijn hangt een grootverbruiker van het weer aan de lijn. Zoals een schipper, een fruitteler, een jager… De podcast krijgt een extra persoonlijk tintje door een plaat uit de persoonlijke playlist van Peter. Jazz dus.

Vijftien afleveringen staan voorlopig op de rol van deze nieuwe NPO Radio 1-podcast. Elke donderdagmiddag vanaf 15.00 uur via https://plinkhq.com/i/1481444054?to=page, zo’n beetje alle podcast-apps en https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-weerman.

Wilt u een vraag stellen over het weer? Dat kan via weerman@nos.nl.

Deel dit artikel