Petra Grijzen naar Nieuwsuur

Petra Grijzen naar Nieuwsuur

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij Nieuwsuur. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het NOS Journaal de plek gaat innemen van Dionne Stax.

Grijzen (1978) is nu een van de stemmen van Nieuws en Co, het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag is ze te horen als presentator en op andere dagen als verslaggever van De Bus, waarmee ze het land in gaat voor een live bijdrage. Ze zal haar radiowerk gaan combineren met het werk als invalpresentator bij Nieuwsuur.

Haar omroepcarrière begon in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang, als ‘stem van de avondspits’, het actualiteitenprogramma Spitsuur presenteerde. Ook was ze presentator van het WNL-televisieprogramma Ochtendspits, van het RTL-televisieprogramma Editie NL, en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

“Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten”, aldus Grijzen.

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje: “We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij Nieuwsuur.”

Deel dit artikel