Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur

Pieter Klein nieuwe hoofdredacteur Nieuwsuur

Pieter Klein, onderzoeksjournalist van RTL Nieuws, is benoemd als nieuwe hoofdredacteur van het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Hij begint per 1 februari 2022 als de opvolger van Joost Oranje, die bij Nieuwsuur en NOS Nieuws coördinator onderzoeksjournalistiek wordt.

Klein werkte eerder elf jaar als adjunct-hoofdredacteur voor RTL Nieuws. Sinds 2018 is hij als onderzoeksjournalist onder meer verantwoordelijk voor de onthullende publicaties over de Toeslagenaffaire. Samen met Jan Kleinnijenhuis (Trouw) won hij De Tegel en werd hij in 2019 verkozen tot Journalist van het Jaar.

Klein: “Ik heb met heel veel plezier jarenlang bij RTL Nieuws gewerkt, als chef van de politieke redactie, als adjunct en als journalist. Ik ben RTL dankbaar voor de kansen die ik kreeg. Voor mij voelt het hoofdredacteurschap van Nieuwsuur nu als een logische stap. Ik verheug me enorm op m’n nieuwe rol, waarin ik hoop bij te dragen aan waar mijn hart ligt: de precisiejournalistiek, waarmee Nieuwsuur naam heeft gemaakt. Diepgravend onderzoek dus en relevante verdieping. Kritisch, open en onbevangen.”

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Tijdens de gesprekken is gebleken dat Pieter Klein en Nieuwsuur uitstekend bij elkaar passen. Zijn journalistieke kwaliteiten staan buiten kijf. en zijn ruime ervaring en grote affiniteit met de onderzoeksjournalistiek sluiten haarfijn aan bij de aard en het karakter van onze nieuwsrubriek. Joost Oranje laat een succesvol en gemotiveerd team achter dat barst van de ambitie, en we hebben er alle vertrouwen in dat het onder Pieter weer een stap verder zal worden gebracht.”

NOS algemeen directeur Gerard Timmer: “Met de komst van Pieter Klein als nieuwe hoofdredacteur van Nieuwsuur komt er opnieuw een journalistiek zwaargewicht aan het hoofd van dit programma te staan. Het werk van Pieter heeft de afgelopen jaren tot onthullingen geleid die passen bij wat Nieuwsuur is. Gecombineerd met zijn eerdere hoofdredactionele ervaring staat zijn komst borg voor de kwaliteit waar Nieuwsuur voor staat.”

Foto: Duco de Vries

Deel dit artikel