Podcast-award voor ‘De Stemming’

Podcast-award voor ‘De Stemming’

Wekelijks steken ze de thermometer in de Nederlandse politiek en bespreken ze hun visie in de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp. Een podcast met met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen, zo luidt de omschrijving op de website van NPO Radio 1. Uiteraard gemaakt door Xander van der Wulp en oud-NOS-collega Joost Vullings, nu AVROTROS.
 
Dat de podcast goed beluisterd werd, was al snel duidelijk. Maar De Stemming is nu ook onderscheiden met een Dutch Podcast Award in de categorie Nieuws en Politiek.  
 
“Dit is natuurlijk een enorm leuke erkenning, voor iets dat we met veel plezier maken”, zegt Xander. “Podcasts zijn enorm in opkomst en dan is het mooi als je er zo uitspringt. We nemen in onze podcast de politieke week door, stippen alle belangrijke ontwikkelingen aan en proberen dat te doen met snelle montages en af en toe wat humor. Erg tof dat onze luisteraars zo fanatiek hebben gestemd om ons te laten weten dat ze De Stemming op prijs stellen. 
 
Na het overlijden van Max van Weezel mocht ik zijn plaats in De Stemming overnemen. Joost was inmiddels oud-NOS’er, maar ik ken hem natuurlijk goed, dat het klikt werd al duidelijk in de vlogs die we rond de vorige landelijke verkiezingen maakten. Ik ben blij dat de NOS en AVROTROS in deze podcast zo goed samenwerken, dat Joost minstens één keer per podcast het EenVandaag Opiniepanel moet noemen, neem ik dan maar op de koop toe. Mag ik ook nog even Ivo Talsma en Fleur Wallenburg bedanken? Die slagen er altijd in de eindmontage heel fatsoenlijk te laten klinken en weten ons geregeld weer op het juiste pad te zetten na een aanval van de slappe lach.”
 
De Dutch Podcast Awards zijn in het leven geroepen door BNR Nieuwsradio. Luisteraars konden hun favoriete podcasts nomineren en een vakjury selecteert uiteindelijk een winnaar. In coronatijd verloopt de uitreiking anders dan normaal. Kijk hier hoe Xander en Joost werden verrast.
 
Deel dit artikel