Podcast De Schaduwspits lanceert nieuwe afleveringen

Podcast De Schaduwspits lanceert nieuwe afleveringen

Podcast De Schaduwspits is terug.

De podcast die in 2021 als volgt van start ging:

‘Ze zijn er wel, maar je kent ze niet: openlijk homoseksuele profvoetballers. In NOS De Schaduwpits gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag:’ Waarom is het zo moeilijk in de voetbalwereld uit de kast te komen?”

In drie nieuwe afleveringen verkennen NOS-presentatoren Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens op gekende wijze het veld. 

Gaat het dan echt gebeuren? Komen er binnenkort echt voetballers uit de kast? Een aankondiging van de Duitse ex-voetballer Marcus Urban zet Rivkah, Winfried en Jeroen op scherp. Op 17 mei zal er volgens hem een groep voetballers uit meerdere landen tegelijkertijd uit de kast komen. 

Zo’n gezamenlijke coming out zou een enorme stap voorwaarts zijn in een tijd waarin het niet per se lekker gaat met lhbti-acceptatie. Want ook in het profvoetbal lijkt het qua regenboog muurvast te zitten. 

In de eerste aflevering proberen de drie contact met initiatiefnemer Marcus Urban te krijgen, maar wat levert dat op? Ook gaat Jeroen samen met zijn buurman naar Feyenoord om supporters te vragen waarom het nou zo gevoelig ligt. 

De eerste aflevering is hier en in de NPO Luister-app te beluisteren, en op de overige gekende podcast-apps.

Deel dit artikel