Poederbrief bij de NOS loos alarm

Poederbrief bij de NOS loos alarm

Dinsdag 22 maart werd de NOS geconfronteerd met een ongewoon incident. Op de afdeling Marketing & Communicatie werd die ochtend, met de rest van de post, een envelop bezorgd die een wit poeder bevatte.

Na de melding trad de standaardprocedure in werking die geldt bij dit soort gevallen: de ruimte afsluiten en de verdieping ontruimen. Vervolgens arriveerde een specialistisch team van de politie, aangevuld met de brandweer en de geneeskundige dienst, om een en ander te onderzoeken. Al snel bleek de conclusie: loos alarm. Naar alle waarschijnlijkheid bevatte de envelop iets als melkpoeder of bakmeel. Een verband met de aanslagen in Brussel, die op dat moment het nieuws beheersten, werd door de politie uitgesloten.

Jan de Jong, als algemeen directeur ook voorzitter van het NOS-crisisteam: “Je schrikt je in eerste instantie rot. Zeker in het licht van de gebeurtenissen in België vandaag. Bovendien is het niet fijn om een groep collega’s, in dit geval de mensen van Marketing & Communicatie, achter te moeten laten, zonder dat je weet wat er aan de hand is. Gelukkig is het vals alarm gebleken en maakt iedereen bij Communicatie het goed.”

“Tegelijkertijd is het goed te constateren dat de procedures en afspraken die we met elkaar in dit soort situaties hebben, goed werkten en zijn opgevolgd. Op een bizarre dag.”

Deel dit artikel