Presentatie Kabinet-Rutte IV bij de NOS

Presentatie Kabinet-Rutte IV bij de NOS

Op maandag 10 januari vindt – 299 dagen na de verkiezingen voor de Tweede Kamer – de beëdiging plaats van het Kabinet-Rutte IV. Dat gebeurt op Paleis Noordeinde. De beëdiging van de nieuwe bewindslieden en de bekende bordesscène met koning Willem-Alexander zijn overdag live te volgen bij de NOS: op televisie, radio en online. ’s Avonds zendt de NOS speciale programma’s uit op radio en televisie waarin het nieuwe kabinet wordt voorgesteld.

De beëdiging van het nieuwe kabinet, ten overstaan van Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde, begint om 11.00 uur. Mark Visser presenteert de televisie-uitzending; de duiding is in handen van Xander van der Wulp. De uitzending eindigt met de bekende fotosessie op het bordes. Op NPO Radio 1 wordt in de lopende programmering verslag gedaan van de ceremonie, die ook online rechtstreeks is te volgen via de app, NOS.nl en de sociale mediakanalen van de NOS.

‘s Avonds volgt een nadere kennismaking met de bewindslieden. Het nieuwe kabinet telt, naast premier Rutte, negentien ministers en negen staatssecretarissen. Onder hen zijn relatief veel nieuwe gezichten. Wie zijn ze en wat zijn hun plannen?
Op televisie praten presentatoren Ron Fresen en Saïda Maggé met minister-president Rutte (VVD) en de vice-premiers Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en Carola Schouten (ChristenUnie). De overige ministers worden ondervraagd door de Haagse verslaggevers Albert Bos en Nynke de Zoeten. De nieuwe staatssecretarissen worden voorgesteld in videoportretten.
Op de radio is de presentatie in handen van Lara Rense en Xander van der Wulp. De ministers worden geïnterviewd door de Haagse verslaggevers Lars Geerts en Jorn Jonker.

NOS Beëdiging Kabinet-Rutte IV
Maandag 10 januari
11.00-12.00 uur, NPO 1 en wereldwijd via BVN

NOS Presentatie Kabinet-Rutte IV
20.30-22.00 uur, NPO 1 en wereldwijd via BVN
20.30-23.00 uur, NPO Radio 1

Deel dit artikel