Presentatieteam NOS Journaal Regio weer compleet

Presentatieteam NOS Journaal Regio weer compleet

Olivier de Neve is vanaf deze week te zien als freelance presentator van het NOS Journaal Regio, het journaal met landelijk relevant nieuws van de regionale omroepen. De Neve vult de plek op van Daniel Godinho Veiga, die vorig jaar de overstap maakte naar EditieNL. Het volledige presentatieteam van het NOS Journaal Regio bestaat nu uit Nejifi Ramirez en Rob van Dijk en invallers Cindy de Koning en Olivier de Neve.

De Neve (35 en afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam) is sinds 2020 tv- en radiopresentator bij Rijnmond en sinds kort ook bij Omroep West. Daarnaast is hij geregeld te horen als DJ op Sublime.

Hoofdredacteur Sander van Barneveld van Bureau Regio, het op de NOS-nieuwsvloer gevestigde samenwerkingsverband tussen de regionale omroepen en de NOS, is blij met de komst van De Neve: “Hij is een authentieke presentator die het nieuws van de regionale omroepen op een prettige en duidelijke manier kan overbrengen. Hij staat dichtbij de kijker en weet door zijn achtergrond bij Rijnmond en Omroep West goed wat er leeft onder ons publiek. Kortom, echt een aanwinst voor het NOS Journaal Regio!”

Olivier de Neve: “Als tv- en radiopresentator bij de regionale omroepen Rijnmond en Omroep West ervaar ik al een paar jaar hoe interessant, veelzijdig en verrassend regionaal nieuws kan zijn. Ik vind het dan ook fantastisch dat ik de allerbeste verhalen van onze regionale publieke omroepen nu nationaal mag gaan presenteren bij de NOS. 2023 kan voor mij niet beter beginnen!”

Over het NOS Journaal Regio
Het NOS Journaal Regio bestaat sinds januari 2021, en vormt op NPO 2 de aftrap van een twee uur durend blok van programma’s met een regionaal karakter: NPO Regio. Het brengt nieuwsverhalen uit de regio die herkenbaar en relevant zijn voor kijkers in het hele land. Daarmee past het in de ambitie van zowel de dertien regionale omroepen en de NOS als van het kabinet om de journalistieke samenwerking te versterken en om meer content van de regionale omroepen onder de aandacht te brengen van een landelijk publiek.

Dat dat lukt blijkt uit de cijfers: in het eerste jaar steeg het gemiddeld aantal kijkers van 147.000 naar 223.000 en het marktaandeel van 4,3 procent naar 7,0 procent. Die stijging zette door: de gemiddelde kijkdichtheid in 2022 was 259.000 kijkers; het marktaandeel was 8,6 procent.

NOS Journaal Regio
Maandag t/m vrijdag, 18.15-18.24 uur, NPO 2

Deel dit artikel