Presentatiewedstrijd NOS Jeugdjournaal

Presentatiewedstrijd NOS Jeugdjournaal

Kinderen in Nederland die ervan dromen om een keertje het NOS Jeugdjournaal te presenteren kunnen nu hun kans grijpen. De Jeugdjournaalpresentatiewedstrijd gaat weer van start! Deze wedstrijd wordt samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.

Alle kinderen in Nederland tussen de negen en twaalf jaar oud kunnen vanaf 1 september deelnemen aan de Presentatiewedstrijd 2016. Op de website van Beeld en Geluid vinden zij vanaf vandaag het inschrijfformulier en de opdracht: een video insturen waarin zij hun presentatietalent laten zien. Hiermee maken de kinderen kans om – samen met een Jeugdjournaalpresentator – een échte uitzending te presenteren, live op televisie. 

Masterclass
Nieuw dit jaar is dat kinderen zich kunnen opgeven voor een masterclass presenteren bij Beeld en Geluid. De presentatoren Nick Renooij, Lysette van Geel, Tamara Seur en Welmoed Sijtsma leren hier de kinderen de ‘kneepjes van het televisievak’. Voor de kinderen die niet in de gelegenheid zijn om een workshop bij te wonen, komen er tips & trics online waarmee ze het presenteren kunnen oefenen. 

Kinderen kunnen tot 1 oktober 2016 deelnemen aan de presentatiewedstrijd. Op 10 oktober worden de tien finalisten bekendgemaakt. Zij mogen in de Jeugdjournaalstudio in Hilversum een screentest doen. Aan de hand van de screentesten bepaalt een vakkundige jury de winnaar. Hij of zij mag op 22 oktober het NOS Jeugdjournaal presenteren, samen met Tamara Seur.

Deel dit artikel