Presentatoren Songfestival bekend

Presentatoren Songfestival bekend

Het Eurovisie Songfestival wordt in mei gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Het drietal zal op dinsdag 12 en donderdag 14 de halve finales van het liedjesfestijn presenteren, en zaterdag 16 mei de grote finale.
 
Chantal Janzen heeft in Nederland tal van grote televisieshows gepresenteerd. Ze werd dit jaar nog verkozen tot beste tv-presentatrice op het Gouden Televizier Gala. Zangeres Edsilia Rombley eindigde zelf in 1998 als vierde op het Songfestival  met ‘On top of the world’, een Engelse versie van haar nummer ‘Nooit meer zonder jou’. Jan Smit verzorgt sinds 2011 het Nederlandse commentaar bij het Songfestival. De laatste jaren presenteert hij het televisieprogramma ‘Beste Zangers’.  
 
De begroting voor het Eurovisie Songfestival is inmiddels rond. De kosten van het evenement zijn geraamd op zo’n 26,5 miljoen euro. De NPO en AVROTROS dragen samen 4,5 miljoen euro bij en er komt 9,6 miljoen euro uit een bijdrage van de Europese omroeporganisatie EBU en de kaartverkoop. Mediaminister Slob heeft toegezegd de resterende 12,4 miljoen euro te financieren uit de Algemene Mediareserve, een geldbedrag dat al gereserveerd was voor de totale Publieke Omroep. Dat bleek mogelijk door meevallende advertentie-inkomsten van de STER.
Deel dit artikel