Prinsjesdag uitgebreid bij de NOS

Prinsjesdag uitgebreid bij de NOS

De NOS pakt ook in 2018 flink uit met Prinsjesdag. Met rechtstreekse beelden van de rijtoer, de Troonrede en de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde. Natuurlijk zijn we er ook bij als minister Hoekstra van Financiën zijn koffertje met de Miljoenennota aanbiedt aan de Tweede Kamer. En we spreken met ministers, fractievoorzitters en ‘gewone’ Nederlanders over de Troonrede, de Miljoenennota en kwesties als de koopkracht.

Net als vorig jaar ontbreekt de Gouden Koets bij de rijtoer. De restauratie van de koets is nog in volle gang en daarom rijden koning Willem-Alexander en koningin Máxima opnieuw met de Glazen Koets van het paleis naar de Ridderzaal en weer terug. Tijdens de uitzending krijgen we wel te zien hoe het werk aan de Gouden Koets vordert.  
 
De presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip. Astrid Kersseboom neemt het ‘koninklijke’ deel van het programma voor haar rekening, terwijl Arjan Noorlander de politieke duiding zal verzorgen. Te gast is directeur Carla van Baalen van het Centrum voor Parlementaire Gescheidenis van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Om 22.47 uur zenden we een samenvatting van de hoogtepunten uit op NPO 2.
 
Op NPO Radio 1 is de Prinsjesdaguitzending een samenwerking tussen de NOS en EenVandaag (AVROTROS). Van 12.00 uur tot 18.55 uur presenteren Lara Rense en Suzanne Bosman het programma vanuit Den Haag. De politieke duiding is in handen van Xander van der Wulp, Joost Vullings en Peter Kee verzorgen de commentaren.  
 
In NOS Met het Oog op Morgen bespreken Lucella Carasso en Wilma Borgman de gebeurtenissen rond Prinsjesdag met de fractieleiders Buma (CDA) en Seegers (ChristenUnie) en de ministers Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Schouten (Landbouw). 
 
NOS Prinsjesdag 2018
Dinsdag 18 september
12.22 – 15.27, NPO 1
22.47 – 23.08. NPO 2
 
Prinsjesdag op 1
12.00-18.55 uur, NPO Radio 1
 
NOS Met het Oog op Morgen
23.03 – 23.57, NPO Radio 1
Deel dit artikel