Programma n.a.v. internationale klimaattop Den Haag

Programma n.a.v. internationale klimaattop Den Haag

Rechtstreekse uitzending vanuit het Waddencentrum op de Afsluitdijk naar aanleiding van de internationale klimaattop van 25 en 26 januari in Den Haag. De presentatie is in handen van Herman van der Zandt en weerman en polair meteoroloog Peter Kuipers Munneke. Zij laten zien waar we nu staan als het gaat om klimaatverandering en onze mogelijke toekomst.

De internationale Climate Adaptation Summit 2021 in Den Haag is een initiatief van Nederland. Doel is zorgen dat de wereld beter is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Van de stijgende zeespiegel tot drogere landbouwgronden en steden die het water van stortbuien niet meer kunnen verwerken. Een groot aantal wereldleiders – onder wie VN-secretaris-generaal Guterres, de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron en de Britse premier Johnson – doen online mee aan de top, evenals bedrijven, wetenschappers en jongeren. Premier Rutte, initiatiefneemster minister Van Nieuwenhuizen en de voorzitter van de Global Commission on Adaptation, Ban Ki-Moon, zijn bij de officiële opening.

Met gasten, reportages, bijzondere voorbeelden en uitleg wordt in het programma een beeld geschetst van een mogelijke toekomst. Die voorbeelden variëren van grote infrastructurele Hollands Glorie-oplossingen in binnen- en buitenland via concrete plannen voor het Nederland van de toekomst tot kleine dagelijkse dingen die iedereen in de praktijk kan brengen. Het woord is vooral aan jongeren en aan jonge wetenschappers die werken aan het Nederland van de toekomst.

NOS: Klimaattop NL
Maandag 25 januari, 20.25-21.15 uur, NPO 2

Deel dit artikel