Publiek welkom bij NOS tijdens Open Studiodagen

Publiek welkom bij NOS tijdens Open Studiodagen

De tiende editie van de Open Studio Dagen op het Media Park komt er aan! Op zondag 10 september is ook de NOS volop aanwezig en kunnen bezoekers op het Journaalplein snuffelen aan het vak van verslaggever of presentator. Wat is er allemaal te doen? Er zijn allemaal leuke workshops te volgen, maar houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. 

NOS Langs de Lijn
In het kader van de 50ste verjaardag van NOS Langs de Lijn is de middaguitzending deze zondag openbaar. Voor de gelegenheid wordt een radiostudio ingericht bij de hoofdingang van de NOS. Het publiek kan daar ‘s middags van 13.30 tot 17.00 uur live meekijken met presentatoren Henry Schut en Hugo Borst, een blik werpen op regie en techniek en de verslaggevers langs de velden beluisteren. En zien en horen hoe onze commentatoren hun werk doen. Stuur een mail naar NOSopenstudiodagen@nos.nl om meteen je plek te reserveren!  

NOS Jeugdjournaal
Het NOS Jeugdjournaal is onlangs begonnen aan een nieuwe fase in zijn inmiddels 36-jarige bestaan. Het belangrijkste nieuwsprogramma voor kinderen begint voortaan om 19.00 uur en duurt maar liefst twintig minuten, twee keer zo lang! Dít is dus het moment om een kijkje te nemen in de Jeugdjournaalbus op het plein. Ook is er een workshop om 11.30 uur waarbij presentator Joris Marseille vertelt hoe zo’n uitzending gemaakt wordt en hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Bij aankomst op het Journaalplein meteen inschrijven dus!

Nieuws
Jeroen Overbeek is al jaren een vast gezicht als presentator van het NOS Journaal en hij legt om 15.15 uur van alles uit over zijn werk en de journalistieke keuzes. Hoe gaat het toe bij een live uitzending? En hoe pakt Jeroen het aan als er breaking news is? Dat is al vaak voorgekomen tijdens zijn televisieloopbaan en hij vertelt er graag over.

Weer
Willemijn Hoebert en Peter Kuipers Munneke zijn de experts op het gebied van het weer. Om 14.00 uur geven ze een presentatie met veel aardige feiten en weetjes over het weer en ze leggen precies uit hoe je een weersverwachting maakt. Natuurlijk geven ze graag antwoord op vragen van het publiek, ook over de klimaatveranderingen en de permafrost.

Sport
Altijd al benieuwd geweest hoe de uitzendingen van grote sportevenementen van de NOS tot stand komen? Monique Hamer is producent bij NOS Sport en vertelt vanaf 12.45 uur over de Olympische Spelen. Zij maakte heel wat Spelen mee en is al een tijdje in de weer met de voorbereidingen voor de Winterspelen in Pyongchang. Vragen stellen mag ook, Monique Hamer beantwoordt ze graag.

Meer informatie

 

Deel dit artikel