Publieksreacties n.a.v. ’70 Jaar Bevrijding’

Publieksreacties n.a.v. ’70 Jaar Bevrijding’

De meeste programma’s die NOS Evenementen in 2015 heeft gemaakt – zie artikel – stonden in het teken van ’70 jaar Bevrijding’ en vormden voor veel kijkers aanleiding om te reageren.


Hieronder een greep uit de overwegend positieve publieksreacties.

“Uw verslag van de gebeurtenissen in de dagen rond de bevrijding, vonden wij een buitengewone, zeer interessante uitzending. Heel goed gemaakt! Informatief, verklarend en helder. De beelden riepen bij ons vele herinneringen en emoties op! Zeer goed getroffen! Mijn vrouw en ik zijn beide 84 jaar en weten onze Bevrijdingsdag in Veendam (Groningen) nog zeer goed te herinneren. Uw uitzending verklaarde veel!”

<>

“Even een bericht om te melden dat ik jullie uitzendingen rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in een woord klasse vond. Een hele goede menging van feitelijke informatie en persoonlijke verhalen, prachtig en indrukwekkend beeldmateriaal, goede interviews. Heel mooi ook hoe het verhaal uit Putten werd verteld.”

<>

“Zojuist heb ik De meidagen van 1945 bekeken. Wat was dat een prachtig programma, ONTZETTEND BEDANKT dat jullie dit gemaakt hebben! Het gaf heel mooi weer hoe de Bevrijdingsdagen waren, en niet alleen wat je al wist of kon bedenken (de blijheid), maar een veel genuanceerder beeld. Heel interessant om van de gasten te horen hoe het soms ook écht was. Super dat jullie aan dit onderwerp zo uitgebreid aandacht blijven besteden, ik hoop dat het nog lang zo blijft.”

<>

Er reed een trein naar Sobibor
“Prachtige uitzending. Is hier een DVD van beschikbaar? Dit is zulk mooi materiaal om het onze kinderen en kleinkinderen op een gunstig moment te vertellen. En ook voor scholen. Zomaar beginnen over de oorlog lukt niet altijd. O, oma vertelt, ja hoor. Maar wanneer tijd en uur geschikt zijn is het een ontroerend verhaal. Heel zuiver zonder vals sentiment. Waarvan akte. Vriendelijke groet.”

Deel dit artikel