Rachid en Joeri vaste ochtendstemmen op 3FM

Rachid en Joeri vaste ochtendstemmen op 3FM

NOS-nieuwslezers Rachid Finge en Joeri Stubenitsky zijn vanaf deze zomer de vaste nieuwslezers van NOS op 3 in de radio-uitzending van Giel Beelen op NPO 3FM. Fleur Wallenburg, de huidige nieuwslezer in de ochtend, verhuist naar de middaguitzending van radio-dj Frank van der Lende. Rachid en Joeri nemen samen het stokje van haar over. Ze zijn doordeweeks om en om (week op, week af) bij Giel te horen, tussen 06.00 en 10.00 uur.

“Uitslapen!” “Ja eindelijk, na zes jaar”, grapte Fleur Wallenburg vanochtend in de uitzending van Giel, waarin haar verhuizing naar de middaguitzending werd aangekondigd. Eerder kondigde nieuwslezer Bart Jan Cune zijn vertrek naar Radio 538 aan, waardoor er in de uitzending van Frank van der Lende een plek ontstond. Fleur is daar vanaf maandag 29 juni te horen.

Rachid Finge (29) is sinds 2006 nieuwslezer bij NOS op 3 én (sinds 2013) daarnaast tech-redacteur. Hij ging in 2005 aan de slag bij de NOS als redacteur voor NOS Teletekst en radiobulletins. Een jaar later, op zijn twintigste mocht hij – toen een collega-nieuwslezer zijn stem kwijt was – op de radio debuteren als nieuwslezer. Rachid: “Ik wil al sinds ik klein was het nieuws lezen, dus dat ik dat nu kan doen in het programma van de meest veelzijdige dj van ons land, is een droom die uitkomt. Ik zie de wekker straks met een glimlach tegemoet.”

Joeri Stubenitsky (26) is ook een bekende bij de radio. Hij liep al in 2006 mee als verslaggever van NOS Headlines (de voorloper van NOS op 3) en ging in 2008 aan de slag als redacteur voor Teletekst, NOS.nl en het radionieuws. Sinds 2009 leeft Joeri voor de NOS het nieuws op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 6 en FunX. Daarnaast is hij voice-over van het NOS Journaal op televisie. Joeri: “Na een paar jaar invallen is het fantastisch om nu deze vaste stek te hebben bij 3FM. Het betekent vroeg opstaan, maar ook werken met top-collega’s en goede dj’s, dus ik heb er veel zin in!”

Karina ter Horst, chef van NOS op 3 is blij dat ze Rachid en Joeri vast aan haar redactie kan toevoegen: “Ze hebben zich beiden de afgelopen jaren bewezen als uitstekende nieuwslezers. De mannen zijn een mooie toevoeging aan het team van NOS op 3, met ieder hun eigen stem en eigen manier van nieuwslezen.”  

Deel dit artikel