Razmik, Nuria en Maxien winnen Jeugdjournaalwedstrijd 2021

Razmik, Nuria en Maxien winnen Jeugdjournaalwedstrijd 2021

Dit jaar is er niet één, maar zijn er drie winnaars van de Jeugdjournaalwedstrijd.  Razmik Aramjan (11) uit Hilversum, Nuria Oosterling (10) uit Amstelveen en Maxien Beukeboom (11) uit Amsterdam zijn er vandoor gegaan met de winst. Zij mogen als echte verslaggevers met een Jeugdjournaal-cameraploeg op pad voor een reportage over een zelfgekozen onderwerp. De reportages zijn te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal. Het is de tiende editie van de Jeugdjournaalwedstrijd, die door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NOS Jeugdjournaal wordt georganiseerd.

Gisteren hebben vijftien finalisten alles gegeven tijdens de grote finaledag. Normaal zou de finale in Hilversum zijn, maar door de coronamaatregelen was deze in zijn geheel online. Volgens de jury, bestaande uit Fedde (de winnaar van vorig jaar), Stefania (zangeres, actrice, presentatrice) en Joris (NOS Jeugdjournaal en juryvoorzitter) hebben de winnaars gemeen dat ze lef hebben, goed kunnen vertellen en journalistiek talent laten zien. Dat komt goed van pas, want ze mogen een reportage gaan maken voor het NOS Jeugdjournaal.

Razmik had zich heel goed voorbereid, als een journalist ging hij aan de slag. Hij is serieus, maar zeker ook creatief en grappig. Knap hoe hij op zijn 11e al journalistieke skills heeft én erover nadenkt hoe hij zijn verhaal het beste over kan brengen.

Razmik: “Er zijn maar 3 winnaars uit 300 aanmeldingen. Dus als je hoort dat je gewonnen hebt, dan is dat best wel bijzonder.”

Nuria toonde initiatief en bleek sterk in tekst en presentatie. Bij de verschillende opdrachten kwam ze heel spontaan over en ze stelde originele vragen. “Toen ik de verhalen van de andere kinderen hoorde dacht ik wow, wow. Ik vind het echt supergeweldig dat ik heb gewonnen, echt waar”, zegt een trotse Nuria.  

Maxien liet zien echt nieuwsgierig te zijn. Ze leefde zich goed in als verslaggever en nam de kijkers mee in haar verhaal. Bovendien deed ze dat met open blik, zonder haar eigen mening erin te stoppen. Maxien: “Ik had het echt totaal niet verwacht want iedereen was echt supergoed.”

Deel dit artikel