Reactie Ondernemingsraad NOS op vertrek van Gerard Timmer

Reactie Ondernemingsraad NOS op vertrek van Gerard Timmer

De ondernemingsraad respecteert de keuze van Gerard Timmer om zijn functie neer te leggen. We vinden het verdrietig dat hij op deze manier de NOS verlaat, maar we begrijpen zijn afwegingen. Zeker in een periode waarin grote veranderingen bij de NOS plaatsvinden, is het niet wenselijk dat er discussie is over de directeur.

De uitkomsten van het interne cultuuronderzoek en het rapport van de Commissie Van Rijn hebben laten zien dat er zaken niet goed zijn gegaan en dat dingen anders moeten. We kunnen Gerard Timmer alleen beoordelen op zijn tijd bij de NOS. Sinds zijn komst heeft hij projecten in gang gezet om de cultuur bij de NOS te veranderen. Dat waarderen wij.

Opeenvolgende ondernemingsraden hebben zich sterk gemaakt voor betere omgangsvormen, de huidige OR blijft dat ook doen. We waren het als ondernemingsraad niet altijd eens met de directie, maar we zijn altijd het gesprek met elkaar aangegaan.

De afgelopen maanden zijn in de hele organisatie gesprekken gevoerd, zowel over het verleden als de gewenste toekomst. Het vertrek van Gerard Timmer mag geen reden zijn om stil te zitten als het gaat om de cultuurverandering.

De NOS is een organisatie met betrokken mensen. Collega’s zijn geraakt door het nieuws van vandaag. Natuurlijk is het voor de NOS ingewikkeld dat we onder een vergrootglas liggen. Tegelijkertijd beseffen we dat dit hoort bij het zijn van een publieke organisatie.  Er werken veel bevlogen mensen bij de NOS, en hoewel dat misschien niet altijd naar voren komt in de berichtgeving, werken mensen hier ook met veel plezier. We staan als NOS voor een grote uitdaging, maar als OR hebben we er vertrouwen in dat we met zijn allen toewerken naar een betere NOS.

Deel dit artikel