Redactiesysteem iNOS ook bij RTV Drenthe

Redactiesysteem iNOS ook bij RTV Drenthe

Opnieuw is een regionale omroep overgestapt op het redactiesysteem iNOS. Na Omroep Zeeland en Omrop Fryslân is RTV Drenthe de derde die het door de NOS ontwikkelde newsroomsysteem in gebruik heeft genomen. “Dat biedt niet alleen flinke praktische voordelen, maar het bewijst ook het grote belang dat we hechten aan de samenwerking tussen de landelijke en de regionale publieke omroep”, zei zakelijk directeur Geert Hofman van de NOS op de website van RTV Drenthe.
 
Ook directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe toonde zich verheugd over de nieuwe stap in de samenwerking. “Het afgelopen jaar zijn er grote stappen gezet in de samenwerking op online en dat levert zowel voor de NOS als voor de regionale omroepen in meerdere opzichten veel meerwaarde op. We hopen dat deze samenwerking verder uitgebouwd wordt omdat de publieke nieuwsvoorziening hierdoor alleen nog maar beter en meer onderscheidend zal worden.”
 
Ferry Kesselaar, bij de NOS verantwoordelijk voor techniek en innovatie: “Het is mooi dat we iets dat we zelf hebben ontwikkeld kunnen delen en zo ook op technisch vlak de journalistiek in de regio kunnen ondersteunen.Dat is verantwoord omgaan met publiek geld.” Zijn Drentse evenknie Jorg Ebbers ziet ook vooral voordelen in de komst van iNOS. “Als regionale omroep, met bescheiden financiële middelen, liften we mee op een systeem dat door collega’s is bedacht. Het grote voordeel, naast een kostenbesparing, is dat de valkuilen en bugs er door de collega’s van de landelijke omroep al uit zijn gehaald.”
Deel dit artikel