Reijer Zwaan adjunct-hoofdredacteur Nieuwsuur

Reijer Zwaan adjunct-hoofdredacteur Nieuwsuur

Reijer Zwaan (34) wordt per 1 mei de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van het dagelijkse actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Zwaan volgt Rob Koster op, die ruim vijf jaar in de hoofdredactie van Nieuwsuur zat en nu overstapt naar de redactie economie van NOS Nieuws.

Reijer Zwaan studeerde politicologie (Amsterdam en New York) en werkt al 11 jaar bij Nieuwsuur en diens voorganger NOVA, waar hij redacteur en verslaggever was. Tussen 2010 en 2014 was hij coördinator van de politieke redactie van Nieuwsuur.

Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwsuur noemt  Zwaan een “uitzonderlijk getalenteerd journalist, een goede televisiemaker en even integer als ambitieus; even helder als diplomatiek.  Bovendien vind ik het heel belangrijk dat we iemand in de leiding van Nieuwsuur krijgen van de jongere generatie”.

Reijer Zwaan noemt het “fantastisch om deze stap te zetten bij het programma waar ik al zo lang werk. Nieuwsuur is een vaste waarde van de publieke omroep als het gaat om dagelijkse achtergrondberichtgeving en niets is mooier om mee te helpen dat nog beter te maken”.

foto: Robert Lagendijk

Deel dit artikel