Resultaten MH17-onderzoek rechtstreeks te volgen

Resultaten MH17-onderzoek rechtstreeks te volgen

Woensdag 28 september wordt er meer bekend over het neerhalen van vlucht MH17. Het internationale Joint Investigation Team (JIT), dat onder leiding staat van het Nederlandse Openbaar Ministerie en onderzoek doet naar de vraag wie verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17, maakt tijdens een persconferentie zijn voorlopige bevindingen bekend. Op twee vragen zal het JIT antwoorden geven: met welk wapen én vanaf welke locatie is er op het vliegtuig geschoten?
De NOS doet hiervan verslag in een extra uitzending van het NOS Journaal op tv en radio (12.45-14.15 uur, NPO 1 en NPO Radio 1).

Het NOS Journaal op NPO 1 start woensdag eerder dan gebruikelijk, om 12.45 uur, met het laatste (sport)nieuws. Om 13.00 uur is live de persconferentie van het Joint Investigation Team in Nieuwegein te volgen. Hier presenteren hoofofficier van justitie Fred Westerbeke en Wilbert Paulissen, hoofd van de landelijke recherche, de voorlopige resultaten van het strafrechtelijk onderzoek. Ook zijn vertegenwoordigers van Oekraïne, België, Australië en Maleisië aanwezig; dit zijn de landen die samen met Nederland deel uit maken van het JIT.

Verslaggever Martijn Bink is in Nieuwegein en Astrid Kersseboom presenteert de televisie-uitzending vanuit de studio in Hilversum, waar jurist Geert-Jan Knoops te gast is. Ook schakelen we met onze correspondent in Moskou en zijn we in Den Haag om politieke reacties te halen.   

De radio-uitzending wordt gepresenteerd door Lara Rense. In Nieuwegein zijn verslaggevers Mattijs van de Wiel (radio) en Gert-Jan Dennekamp (Nieuwsuur), die voor de NOS veel verslag heeft gedaan van de MH17-ramp. 

NOS Journaal
persconferentie Joint Investigation Team over MH17-onderzoek
12.45 – 14.15 uur, NPO 1
Presentatie: Astrid Kersseboom

NOS Radio 1 Journaal
persconferentie Joint Investigation Team over MH17-onderzoek
12.45 – 14.15 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Lara Rense

Het laatste nieuws is ook te volgen via NOS.nl en de NOS-app.

Deel dit artikel