Rik en Rivkah in het Glazen Huis

Rik en Rivkah in het Glazen Huis

Het is eigenlijk al traditie: wanneer in de donkere dagen voor Kerst drie 3FM-discjockeys voor een goed doel zitten opgesloten in een Glazen Huis op een plein ergens in den lande, dan komen ook een paar NOS’ers langs om enkele veiling-items aan te bieden.

Dit jaar is het niet anders. 3FM Serious Request is neergestreken op de Grote Markt in Haarlem. De dj’s van dienst zijn Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren en die kregen vandaag bezoek van sportpresentator Rivkah op het Veld en nieuwslezer Rik van de Westelaken. Met bij zich een… matras. Het antwoord op de vraag waarom dat een echt hebbeding is, is te zien in de video.

Van twee NOS-items is al bekend hoeveel ze hebben opgebracht: het mee presenteren van een NOS op 3-tv-uitzending leverde 1500 euro op en het op Radio 3FM voorlezen van een NOS op 3-bulletin bleek 3888 euro waard. Op de veilingsite kan nog worden geboden op drie andere NOS-items. De opbrengst gaat naar vrouwen en meisjes die tijdens oorlogen en andere conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

Foto: Raymond van Olphen

Deel dit artikel