Robbie Kammeijer naar Editie NL

Robbie Kammeijer naar Editie NL

Hij was twee jaar geleden de jongste presentator ooit van het NOS Jeugdjournaal. Maar Robbie Kammeijer (24) vertrekt naar RTL waar hij de nieuwe anchorman wordt van Editie NL. Hoewel hij natuurlijk heel opgewonden en blij is en veel zin heeft in de nieuwe baan, gaat het vertrek met pijn in het hart: “‘Het voelt alsof ik weg ga uit mijn vertrouwde, ouderlijk huis waar ik volwassen ben geworden.”

In 2012 kwam Kammeijer als stagiair bij het Jeugdjournaal binnen, waar hij begon als bureauredacteur. Daarvoor had hij al ervaring opgedaan bij ANP Video, Kidsweek en verschillende regionale omroepen en kranten. Maar het Jeugdjournaal is wel de plek waar alles samen kwam. “Ik was stagiair, ik werd freelancer en ben nu presentator en verslaggever bij het Jeugdjournaal. In vier jaar kwamen al mijn dromen uit. Ik groeide en ik leerde.”

Hoewel hij pas twee jaar het NOS Jeugdjournaal presenteert, kon hij dit aanbod niet afslaan. “Ik wil blijven groeien en blijven leren, daarom pak ik deze kans. Ik wil mijzelf ontwikkelen als presentator van een nieuwsprogramma voor volwassenen. Editie NL is een tv-programma waar de presentator niet strak in het pak zit. Die rol spreekt me aan.”

Deel dit artikel