Robbie Kammeijer nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Robbie Kammeijer nieuwe presentator NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal heeft er een nieuwe presentator bij. Robbie Kammeijer (22) volgt per 1 september aanstaande presentatrice Roos Moggré op, die aan de slag gaat bij omroep WNL. Kammeijer vult het huidige team van Jeugdjournaalpresentatoren aan, dat bestaat uit Joris Marseille, Milouska Meulens, Siham Raijoul, Nick Renooij en Tamara Seur. Kammeijer werkt sinds twee jaar op de redactie van het Jeugdjournaal.

Robbie Kammeijer begon in 2012 als stagiair bij het NOS Jeugdjournaal. Voor die tijd werkte hij als freelancer onder andere voor ANP Video, voor de landelijke weekkrant voor jongeren Kidsweek en bij verschillende regionale omroepen en kranten. Op dit moment is Kammeijer redacteur bij het Jeugdjournaal. Ook gaat hij regelmatig op pad om op locatie verslag te doen van een nieuwsgebeurtenis. Zo deed hij onlangs, samen met Siham Raijoul, verslag van de internationale NSS-top in Den Haag. Tijdens het afgelopen wereldkampioenschap voetbal was Kammeijer ook samensteller van de NOS Jeugdjournaal WK-uitzendingen.

Kammeijer: “Ik ben erg blij en trots dat ik één van de gezichten van het Jeugdjournaal word en ik vind het een grote eer om samen met mijn collega’s kinderen het nieuws van de dag te brengen. Op een begrijpelijke manier het nieuws aan deze eerlijke en kritische doelgroep vertellen is prachtig werk. Ik heb veel zin om als presentator bij het Jeugdjournaal aan de slag te gaan.”

Ronald Bartlema, chef van het NOS Jeugdjournaal: “Met Robbie Kammeijer krijgt het Jeugdjournaal de jongste presentator ooit in de geschiedenis van het programma. Natuurlijk heeft zijn leeftijd niet de doorslag gegeven. Hij breekt door het scherm, heeft een vrolijke en enthousiaste uitstraling en is vooral journalist, zoals uit zijn cv blijkt. We stellen hoge eisen en het vinden van een nieuw gezicht is dus altijd een spannende en tijdrovende klus. Robbie past precies in het profiel. Ik ben blij dat we het team nu weer compleet hebben.”

Het NOS Jeugdjournaal is dagelijks te zien om 18.45 uur op NPO Zapp. Doordeweeks is er ook een ochtenduitzending om 08.45 uur (niet in de zomervakantie). Al het laatste nieuws is online te volgen via Jeugdjournaal.nl,FacebookTwitter en Instagram.

Deel dit artikel