Saïda Maggé nieuwe presentator NOS Journaal

Saïda Maggé nieuwe presentator NOS Journaal

Saïda Maggé is de nieuwe presentator van het NOS Journaal. Zij volgt Dionne Stax op, die aan de slag gaat bij AVROTROS. Saïda Maggé is momenteel invalpresentator bij Nieuwsuur (NOS/NTR) en op NPO Radio 1 te horen bij Nieuws en Co (NOS/NTR) in het programmaonderdeel ‘De Bus’. Voor die tijd presenteerde zij jarenlang het AT5 Nieuws en diverse programma’s bij de lokale omroep AT5.
 
Saïda Maggé: “Ik kan niet wachten om dagelijks met het belangrijkste nieuws van de dag aan de slag te gaan. En dat ik dat mag doen voor de mooiste en grootste nieuwsredactie van Nederland is natuurlijk een enorme eer.” 
 
Maggé studeerde in 2010 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en begon haar journalistieke carrière bij AT5. Hier werkte zij ruim zeven jaar. In 2017 is Maggé bij de NTR begonnen, o.a. voor het radioprogramma Nieuws en Co. Sinds mei 2018 is zij daarnaast één van de gezichten van Nieuwsuur. Maggé gaat in november dit jaar de overstap maken van de NTR naar de NOS en wordt dan een vaste presentator van het NOS Journaal.
 
Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws is blij met de overstap van Maggé: “Ze is een belangrijke aanwinst door haar brede ervaring en veelzijdigheid. Saïda is een gedreven journalist en heeft bij AT5 en Nieuwsuur de nodige tv-ervaring opgedaan.”
 
Deel dit artikel