Samira Jadir NOS-correspondent in Marokko

Samira Jadir NOS-correspondent in Marokko

Samira Jadir is de nieuwe correspondent in Marokko voor de NOS. Jadir studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Na haar werk in de regionale journalistiek in Rotterdam vertrok ze naar Casablanca om het leven in Marokko te ervaren en hier verslag van te doen.  

“De Arabische lente begon en ik zat achter mijn bureau te werken voor een regionale krant in Ridderkerk. Op de voet volgde ik het NOS live verslag over de laatste ontwikkelingen op het Tahrirplein in Egypte. De Arabische wereld was aan het veranderen en ik vroeg me af hoe het leven er uitzag voor mensen die dezelfde namen dragen als mijn familieleden. 

Om hier achter te komen zocht ik het enigszins dicht bij huis. Als Nederlandse van Marokkaanse afkomst besloot ik om een jaar in Marokko te gaan wonen om het leven daar te proeven. Ik verruilde het nette Utrecht voor het rauwe Casablanca.”

Samira Jadir is de opvolgster van Willemijn de Koning. Net als Willemijn zal zij vooral radio-gesprekken doen, radioreportages maken en online-artikelen schrijven.

 

Deel dit artikel