Samsom en Asscher samen te gast in Het Oog

Samsom en Asscher samen te gast in Het Oog

Geen betere afsluiting van Prinsjesdag dan NOS Met het Oog op Morgen. Het radioprogramma heeft op Prinsjesdag als enige zowel PvdA-fractieleider Diederik Samsom als vice-premier Lodewijk Asscher samen voor de microfoon. Presentator Max van Weezel heeft ook twee andere kopstukken uit de coalitie te gast: de VVD’ers Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff, respectievelijk de minister en staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Natuurlijk wordt in de twee dubbelinterviews uitgebreid teruggeblikt op Prinsjesdag. Maar ook de toekomst komt aan de orde. Weet Asscher bijvoorbeeld al of hij zich bij de komende verkiezingen kandidaat stelt voor het partijleiderschap? En hoe denkt Samsom zijn partij weer in de gunst van de kiezers te krijgen?

Voor Van der Steur en Dijkhoff was het een turbulente periode op het nieuwe ministerie van Veiligheid en Justitie. Van der Steur ziet af van een plaats op de VVD-lijst voor de kamerverkiezingen en Dijkhoff wordt steeds vaker genoemd als zijn opvolger – als tenminste de VVD ook deel uitmaakt van de komende coalitie. Genoeg stof voor een gesprek dus.

NOS Met het Oog op Morgen
Dinsdag 20 september, 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1

Foto: Max van Weezel

Deel dit artikel