Sebastiaan Timmerman wint Theo Koomen Award

Sebastiaan Timmerman wint Theo Koomen Award

NOS-verslaggever Sebastiaan Timmerman heeft de Theo Koomen Award 2018 gewonnen, de prijs voor het mooiste sportverslag van het afgelopen jaar. Hij krijgt de prijs voor zijn verslag in RadiOlympia van de gouden medaillerxace van schaatster Esmee Visser. Zij won de 5.000 meter op de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Timmerman werd zaterdagavond live op de radio verrast toen hij zijn analyse gaf over de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen. De luisteraar hoorde geklop op de deur en vervolgens Radio 5-DJ Bert Kranenbarg die binnenkwam om Timmerman het goede nieuws te vertellen. Hij reageerde met de woorden: ”daar ben ik buitengewoon verrast mee, ik win niet zo vaak wat”.

De jury roemt de sportcommentator om zijn enthousiasme, zijn vakmanschap en zijn veelzijdigheid. “Sebastiaan Timmerman weet zijn enthousiaste manier van verslaggeven te combineren met relevante informatie voor de luisteraar. Hem ontgaat niets”, aldus juryvoorzitter Evert ten Napel. De prijs, vernoemd naar Theo Koomen, een van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is zes jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg.

Timmerman werd verkozen boven drie andere NOS-commentatoren: Marcella Mesker met haar verslag van de tweede wedstrijd van Kiki Bertens op de WTA Finals tennis en Arno Vermeulen en Jeroen Elshoff met hun verslag van de Nations Leaguewedstrijd Nederland – Duitsland.

Meer op NOS.nl

Deel dit artikel