Simone Weimans vaste presentator Met het Oog op Morgen

Simone Weimans vaste presentator Met het Oog op Morgen

Vanaf 3 november begeleidt Simone Weimans de luisteraar van NOS Met het Oog op Morgen de werkweek uit en het weekend in. Simone was al invalpresentator, maar wordt nu de vaste stem op de late vrijdagavond.

NOS Met het Oog op Morgen behoort na veertig jaar nog steeds tot de top van de Nederlandse radiojournalistiek,” zegt Simone in reactie op haar benoeming. “Toen ik zes jaar geleden stopte bij VARA Radio 1 om over te stappen naar het NOS Journaal had ik nooit gedacht dat ik bij de radio zou terugkeren in zo’n bijzonder programma met zo’n rijke historie. Invallen bij Het Oog was al speciaal; een eigen vaste dag voelt als een cadeau.”

Marion van de Wouw, chef Eindredactie Radio bij de NOS: “Simone is altijd een radiodier geweest. Ze heeft een prachtige stem en is een persoonlijkheid achter de microfoon. Ik ben heel trots dat ze deel gaat uitmaken van het team van vaste Oog-presentatoren.”

Team compleet
Met Simone is het vaste presentatorenteam weer compleet. De vrijdag was de plek voor wisselende presentatoren, sinds Wilfried de Jong in maart vanwege theaterverplichtingen naar de dinsdag verhuisde. Daar nam hij de plek in van Eric Corton, die in januari zijn laatste Oog-uitzending had.

NOS Met het Oog op Morgen
Dagelijks, 23.00-24.00 uur, NPO Radio 1
Presentatie: Chris Kijne (ma), Wilfried de Jong (di), Rob Trip/Herman van der Zandt (wo), Lucella Carasso (do), Simone Weimans (vrij), Max van Weezel (za), Mieke van der Weij (zo)

Deel dit artikel