Slotdag Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2

Slotdag Nijmeegse Vierdaagse live op NPO 2

Ook dit jaar trekken weer tienduizenden liefhebbers de wandelschoenen aan voor de Vierdaagse van Nijmegen. Het evenement is inmiddels toe aan zijn 101ste editie. Van 18 tot en met 21 juli trotseren de deelnemers blaren, wind, zon en regen om uiteindelijk triomfantelijk aan de finish te komen op de ‘Via Gladiola’. Net als vorig jaar doet de NOS verslag van de vierde en laatste dag, ook nu weer in samenwerking met KRO/NCRV en Omroep Gelderland. Met reportages, gesprekken aan de finish en sfeerimpressies vanuit de tocht.

De Vierdaagse van Nijmegen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement met ruim 47.000 deelnemers uit zo’n zestig landen. Het centrum van de stad aan de Waal staat tijdens het evenement met zeker een miljoen bezoekers vier dagen volledig op zijn kop.

Fons de Poel ontvangt tijdens de uitzending verschillende gasten, Harm Edens zwaait de lopers ’s ochtends uit bij de start en vangt ze ’s middags weer op aan de Via Gladiola. Martijn Bink en Sonja Booms doen verslag op verschillende plekken langs de route en Dionne Stax, die al acht vierdaagsekruisjes op zak heeft, praat tijdens haar negende Vierdaagse met deelnemers ‘in de koers’.

De Vierdaagse van Nijmegen
Vrijdag 21 juli, 14.00-18.16 uur, NPO 2

Deel dit artikel